Velkommen til lightupmagasinet! 

Våre venner i For Freedom annonserte i vår at de slår seg sammen med Hope for Justice Norge. Det er en glede å meddele at fra og med i dag tar vi i lightup over driften av For Freedom Magazine!

Vi er glade og takknemlige for tilbudet om å drifte magasinet videre. Den flotte magasinredaksjonen vil fortsette sitt arbeid med å skrive saker for det som nå blir lightupmagasinet. Det er stas å få flere dyktige folk med på laget som vil bidra med innholdsproduksjon og inn i vårt kunnskapsbyggende arbeid, også gjennom et magasin. 

Redaksjonen holder til i Bergen og vil dermed nå utgjøre lightup sin avdeling i Bergen. De vil samarbeide med og knyttes sammen med innholdsproduksjonsteamet i Oslo. Vi er glade for at arbeidet vårt på denne måten vokser, også i vest! 

innlegg-ffmagazine-lightupmagasinet-1.png

Vi vet at bevisstgjøring er en viktig nøkkel i bekjempelsen av menneskehandel og utnyttelse i verden. Som kunnskapshub med oppdaterte saker og informasjon er magasinet et viktig verktøy i denne bekjempelsen. Koronakrisen har synliggjort at det er helt essensielt at kunnskapsbygging skjer også via digitale kanaler. Overtakelsen gjør at vi vil få mer kapasitet til å produsere flere digitale magasin-saker om menneskehandel fremover. 

Thea Myhr har vært redaktør for FF Magazine, og denne dyktige dama skal drive magasinet videre i lightup sammen med resten av redaksjonen. I forbindelse med lanseringen tok vi en liten prat med Thea for å høre litt mer om henne: 

120889702_717872738799997_2503120675628618063_n.jpg

-Hvem er du, hvor kommer fra, og hva gjør du på?

Jeg heter Thea, har rukket å bli 20 år og kommer fra Bergen! Nå studerer jeg Sammenlignende Politikk ved Universitet i Bergen, det trives jeg veldig med! 

-Hvor lenge har du vært med i For Freedom, og hva har ditt ansvar vært som redaktør?

Jeg har vært med som skribent og frivillig i snart tre år og har vært så heldig å få lede magasinet siden januar 2019! Som redaktør har jeg fulgt opp redaksjonen, planlagt og publisert innlegg og ikke minst fått lese og lære masse av det spennende stoffet vi har fått gi ut. Det er kult å kunne være med på å bekjempe menneskehandel gjennom skriving! 

-Hva tenker du om at magasinet nå blir lightupmagasinet?

Jeg er sikker på at det kommer til å bli utrolig bra med lightup som overtaker! Lightup gjør en enormt imponerende jobb i kampen mot menneskehandel, derfor er jeg stolt over å kunne bli en del av dem. Formatet tror jeg vil passe bra inn i deres arbeid med å skape økt bevisstgjøring og kunnskap blant unge om menneskehandel og utnyttelse. 

-Hva kan man gjøre om man har tips om saker man ønsker vi skal dekke i magasinet fremover, eller om man har lyst til å joine redaksjonen? 

Vi vil gjerne ha deg med på laget! Hvis du har tips til saker du ønsker vi skal skrive om, eller kunne tenke deg å bli med i arbeidet, bare ta kontakt med oss, enten gjennom en DM i sosiale eller til info@lightup-movement.no 

- Og til sist obligatorisk lightup-spørsmål: Hva er din yndlingskake?

Det er selvfølgelig pavlova:) 

Vi takker for muligheten og tilliten fra For Freedom, og heier på sammenslåingen med Hope for Justice. Det er mye viktig og bra som skjer i sivilsamfunnet mot menneskehandel for tiden, derfor er vi så glade for å kunne styrke innsatsen!